Владислав Сурков – помічник президента РФ Володимира Путіна висловив свою точку зору щодо воєнних дій на Донбасі. Зокрема він зазначив, що лідер терористичної "ДНР" – Олександр Захарчеко бореться не за відділення від України, а за всю Україну, а відтак, в Україні «громадянська війна», коли громадяни однієї країни мають інші уявлення щодо долі своєї батьківщини.

Це вже інша історія війни на Донбасі. Спочатку боролись за подаровану більшовиками колись «по-дурості» Новоросію – як казав Володимир Путін у одній із своїй промов. Потім, щоб зняти з себе відповідальність Росія відійшла від таких позицій і нібито боротьба на Донбасі вже перейшла на ментальний рівень – боротьба за самовизначення «донецько-луганської нації». І в такій «країні» вже не йшлось нічого про Україну, це було сепаратистське утворення, яке тяжіло до Росії.

Тепер, відповідно до думки Суркова, Захарченко – герой, що прагне возз’єднати Україну. Адже, це вже не "ДНР" і "ЛНР", не Новоросія, тепер – це Малоросія і доля цього утворення вже вирішиться «внутрішньоукраїнською дискусією».

Скоріш за все, анексований півострів теж стане частиною «внутрішньоукраїнської дискусії», коли в Кремлі награються або путінський режим стліє.

Автор : ukrainian.voanews.com]Віталій Портников – журналіст і політичний коментатор.


Поделитесь в соцсетях: