Ніякого дефіциту на медичні препарати в Україні немає і не буде. Про це, одночасно з владою, впевнено заявляють представники фармацевтичних компаній.

За словами Генерального директора компанії «Фармація» Олега Климова, такі чутки – це справа рук тих, хто займається створенням фальсифікатів. Насправді ж ситуація повністю контролюється владою і ніяких проблем щодо цього питання немає.

Нагадаємо, останнім часом у суспільстві з’явилися чутки, згідно яким починаючи з 1 березня в нашій країні буде дефіцит лікарських засобів імпортного походження.

Насправді, в березні вступає в силу новий закон відносно ліцензування імпортних медикаментів. При цьому, перші півроку з початку його дії буде діяти спрощений спосіб ліцензування таких медикаментів.

Крім того, останнім часом Уряд приймає ряд мір відносно з’ясування ситуації і вирішення проблем. Наприклад, 9 лютого відбулася рада на якій Прем’єр-міністр України, Микола Азаров, в ході обговорення цього закону, вимагав від відповідних осіб забезпечити достатню кількість ліків у всіх аптеках країни – як вітчизняних, так і імпортних.

Олег Клімов, директор компанії «Фармація» також підтверджує достатнє забезпечення аптек. При цьому, головною і єдиною умовою є якість розповсюджених ліків.


Поделитесь в соцсетях: