Кабмін своєю постановою від 20 березня поточного року внес зміни до Порядку реєстрації та перереєстрації безробітних та основних принципів ведення обліку осіб, які знаходяться у стані активного пошуку роботи. Процес реєстрації безробітних, які на даний момент шукають роботу, проходить у відповідному територіальному органі. Набір документів, які необхідні для реєстрації включає декілька позицій: паспорт громадянина, облік карту платника податків, трудову книжку, диплом або військовий білет, а також інший документ про освіту.

Громадянин, який втратив паспорт, пред'являє тимчасове посвідчення. Особа, яка не досягнула 16-річного віку має пред'явити свідоцтво про народження та довідку про реєстрацію у відповідному територіальному органі чи ДМС України.

Статус безробітного надається в день реєстрації у територіальному органі за відсутності роботи, яка б могла підійти громадянину, таким категоріям населення: особам, які втратили роботу і не мають інших джерел доходу; інвалідам, які не досягли пенсійного віку, але отримують пенсії по інвалідності; особам, що не досягли 16-річного віку, а звільнені були внаслідок зміни у внутрішній організації підприємства.


Поделитесь в соцсетях: