Вчора відбулося засідання Нацкомісії з питань зарубіжних українців. На засідання головував замголови МЗС України, а також власне голова комісії.

В ході засідання було прийняте рішення щодо надання особливого статусу зарубіжного українця 750 особам, серед яких є громадяни близько 30 країн. Варто зазначити, що найбільш чисельними в даному випадку виявились громади Молдови та Литви. Відповідний закон був прийнятий ще у 2004 році. З того моменту статус зарубіжного українця отримали майже 7 тис. осіб, які є громадянами 54 країн світу.

Також в ході засіданні членам Нацкомісії був представлений звіт щодо реалізації основних положень Державної програми співробітництва із зарубіжними українцями до 2015 року, котра була затверджена президентом України та Кабміном у червні минулого року. Під час засідання було вирішено надавати додаткову фінансову допомогу громадам зарубіжних українців. Крім цього, голова Нацкомісії прозвітував про Шістнадцятий саміт Україн-ЄС, який відбувся 28 лютого поточного року.


Поделитесь в соцсетях: