Кабмін затвердив нову процедуру отримання закордонного паспорту. Кожний громадянин Українин має право відмовитись від паспорту з безконтактним електронним носієм, якщо це суперечить його релігійним переконанням. Документ видається відповідним регіональним органом або ж підрозділом ДМС України.

Для отримання закордонного паспорту громадянин має подати у відповідний орган такі документи: заяву-анкету, паспорт громадянина, свідоцтво про народження (за умови, що отримання закордонного паспорту відбувається вперше) та платіжний документ, що підтверджує оплату держмита або ж оригінал чи копію документу, який звільняє особу від сплати цього мита.

Під час написання заяви особа використовує свої особисті данні, а також фото і підпис. До електронного носія, який імплантується у паспорт, вноситься додаткова змінна інформація: місце реєстрації, сімейний стан, а також біометричні характеристики, персональні данні, фото на підпис.

Видача паспорта має відбутися не пізніше, ніж через місяць після подання заяви. У випадку використання послуги термінового отримання паспорту видається документ не пізніше, ніж через 10 днів після подання заяви-анкети у відповідний орган.


Поделитесь в соцсетях: