У прес-службі Міноборони заявили про те, що вже з 1 квітня почнеться поетапне підвищення заробітної плати військовослужбовців. У повідомленні говориться про те, що відповідна постанова була прийнята 13 березня поточного року на засіданні Кабміну. Відповідно до постанови передбачаються надання додаткових виплат військовослужбовцям, які працюють в міністерствах та відповідних відомствах, що не перевищуватимуть їх місячну зарплату.

Крім цього, в повідомленні говориться про те, що підвищення додаткових фінансових винагород військовослужбовцям ВСУ буде відбуватися у декілька етапів. Перший етап розпочнеться вже 1 квітня. В цей період грошові винагороди не будуть перевищувати 20% від щомісячної заробітної плати. Вже з 1 вересня 2013 року ця сума збільшиться фактично в два рази і перевищуватиме 40% від зарплати. На початку наступного року Уряд планує підвищити додаткові виплати військовослужбовців до рівня, що не перевищуватиме 60% від їхнього місячного доходу. Першого квітня 2014 року ця сума вже буде складати 80%, а з 1 червня – не більше 100% від місячної зарплати.

Деяким службовцям, що займають керівні посади в Держслужбі по надзвичайним ситуаціям, фінансові винагороди піднімуть одразу до рівня, що не перевищує їх місячний дохід.


Поделитесь в соцсетях: