20 березня Кабмін ухвалив постанову, відповідно з якою регулюються деякі принципи формування додаткових виплат працівникам протитуберкульозних закладів. Даний документ розроблений фахівцями МОЗ в рамках статті закону «Про боротьбу із захворюванням туберкульозу». Набуття чинності даної постановы дасть можливість з 1-го липня поточного року співробітникам протитуберкульозних медичних установ отримати ряд додаткових виплат.

Перш за все, це стосується надання спеціальної допомоги, яка має бути спрямована на оздоровленя під час відпустки. Також співробітникам даної сфери буде надана фінансова допомога, що використовуватиметься для вирішення побутових питань.

Внесені зміни, крім усього іншого, торкнуться і молодших медпрацівників, які отримають надбавку до зарплати за вислугу років. Прийняття даної постанови урядом є великим кроком в удосконаленні принципів оплати праці медпрацівників, які працюють в протитуберкульозних лікарнях. Під час виконання своїх обов'язків вони виконують не тільки важливу функцію по боротьбі з даним захворюванням, але і соціально корисну роботу, яка є не менш важливою.


Поделитесь в соцсетях: