Представник зовнішньополітичного відомства Таджикистану заявив про те, що 17 березня з дводенним офіційним візитом в країну прибуде Віктор Янукович. В рамках переговорів президенти України та Таджикістану проведуть декілька зустрічей у вузькому та розширеному складі, під час яких планується підписати ряд двосторонніх договорів, які регулюватимуть відносини у сфері економічного, освітнього та культурного співробітництва.

Варто звернути увагу на те, що останній раз Віктор Янукович відвідував Таджикистан 2-3 вересня 2011 року в рамках участі у Раді глав країн-членів СНД. Нагадаємо, що таджицькі енергетики вже доволі довго співпрацюють із українським ОАО «Турбоатом». У жовтні минулого року на найбільшу ГЕС Таджикистану було встановлене вже третє колесо генератора. Вартість одного такого приладу складає близько 5 мільйонів доларів.

В рамках переговорів таджицька сторона має надію на певні інвестиції в свою економіку від української сторони, а також підписати ряд договорів, відповідно до яких громадяни Таджикистану зможуть отримати освіту у найкращих ВНЗ України.


Поделитесь в соцсетях: