У прес-службі МЗС заявили про те, що український Уряд запропонував Марокко спростити візовий режим, а також створити зону вільної торгівлі. Заступник голови МЗС України, а також представник відповідного відомства Марокко провели дев'ятий раунд консультацій із приводу розвитку українсько-марокканських відносин.

У повідомленні МЗС також йдеться про те, що українська сторона запропонувала розпочати ряд експертних двосторонніх консультацій з приводу спрощення візового режиму та створення ЗВТ. Під час переговорів було відзначено, що станом на листопад 2012 року зростання товарообігу між країнами становило більше 57%. Також обидві сторони звернули увагу на те, що Україна вийшла на друге місце з експорту зерна в Марокко. У зв'язку з тенденцією ущільнення двосторонніх відносин українська сторона стала ініціатором спрощення візового режиму для громадян України.

Раніше Віктор Янукович вже говорив про те, що перспективи розвитку співробітництва України та Марокко в багатьох сферах можуть бути реалізовані в найкоротші терміни.


Поделитесь в соцсетях: