Як відомо, студентські страйки у Львові розпочалися ще в ніч з четверга на п’ятницю. Вже 22 листопада студенти пройшлись пішою ходою від ЛОДА до площі перед ЛНУ ім.Франко, де й розпочався перший мітинг. Тоді організатори закликали людей об’єднуватися заради спільної мети. Довго чекати не довелося. Вже в понеділок, 25 листопада, не зважаючи на сніг та дощ, студенти майже всіх вишів Львова вийшли на загальноміський студентський мітинг, в якому, за різними даними, взяло участь від 10 до 30 тисяч осіб.

Зокрема студенти ЛНУ ім. Франко пройшлися пішою ходою по маршруту вул. Листопадового Чину - вул. Митрополита Андрея - вул. Степана Бандери - вул. Петра Дорошенка - пл. Соборна. Основні акції мітингувальників відбуваються на площі перед пам’ятником Тарасу Григоровичу Шевченко.

Кореспондент NovostiUA.net підтвердив, що у Львові і досі немає жодної партійної символіки, за що організатори щиро вдячні політичним партіям.
Також великою проблемою львівських жителів, які хочуть підтримати побратимів у Києві, є те, що майже кожен автобус, який прямує в столицю зі Львова, затримується ДПС. Проте, не дивлячись на ці обставни, люди все одно вирушають на головний Євромайдан країни власним ходом (автомобілями) чи поїздами.

Щодо навчання, то ректори багатьох ВНЗ прийняли рішення про те, що пропущені пари під час періоду мітингування будуть вважатися як такі, що пропущені з поважних причин. Тому 26 листопада мітингувальники проводили страйки під тими навчальними закладами, очільники яких явно проти долучення своїх спудеїв до загального мітингу. Багато з них все ж погодились, тому цього дня до майдану перед Кобзарем долучилося ще більше людей.

Не зважаючи на погану погоду, люди не розходяться, а залишаються на ніч. Для того, щоб хоч якось зігріти мітингуючих, на сцені перед львівським євромайданом виступають українські гурти та сольні виконавці, зокрема гурт «Rock-H», гурт «Ot Vinta», один із учасників львівського хору програми «Битви хорів» та багато ін.

Постійно в небі майорять прапори України та ЄС. Можна почути багато гасел найпопулярніші з яких: «Україна в ЄС!», «Студенти за Європу!», «Янукович підпиши!», «Україна понад усе!», «Разом і до кінця!»

Тетяна Люта, NovostiUA.net


Поделитесь в соцсетях: