Все більшу популярність у багатьох сфер набуває послуга аутсорсингу, і особливо затребуваний бухгалтерський супровід. Її суть полягає у передачі підприємцем всіх завдань, пов'язаних з бухобліком та діловодства на віддалене управління профільною компанією. Довіривши ці питання спеціалістам, реєстрація ТОВ та всі моменти, аж до розрахунку заробітної плати, перестануть представляти якусь складність та будуть виконані професійно.

Аутсорсинг бухгалтерського супроводу: основні нюанси та переваги

Ефективність бухгалтерського аутсорсингу


За допомогою бухгалтерського аутсорсингу вдасться оптимізувати витрати та підвищити якість виконання завдань. До функцій бухгалтерської служби входить реагування на зміни законодавства та підтримка функціонування організації навіть у нестабільній економічній ситуації. Співробітники спеціалізованих компаній – професіонали, які мають відповідну кваліфікацію. Належний досвід та використання в роботі технічного оснащення дозволяє легко вирішувати поставлені завдання.

Переваги послуги бухгалтерського аутсорсингу


Багато підприємців вважають за краще найм штатного бухгалтера, делегування обов'язків спеціалізованим фірмам. Таке рішення легко пояснюється широким рядом переваг:
  • Економія на зарплаті – витрати на найм штатного бухгалтера не обмежуються лише заробітною платою. До її суми також слід додати відрахування до ПФР, оплату лікарняних та відпусток тощо. Аутсорсинг дозволить заощадити до 80% на супутні витрати;
  • Вузька спеціалізація – знайти висококваліфікованого спеціаліста може виявитися не так легко. Може виникнути потреба у послугах хедхантера або додаткових витрат на оплату курсів підвищення кваліфікації. Працююча віддалено компанія має у своєму штаті фахівців різної кваліфікації від бухгалтера-економіста до експертів у сфері будівництва та інших галузях;
  • Оперативне вирішення завдань – відсутність тайм-менеджменту у штатного бухгалтера сприяє зниженню ефективності праці. Аутсорсинг бухгалтерського супроводу передбачає встановлення певного дедлайну, що унеможливлює ризик зриву термінів за кожним конкретним завданням;
  • Конфіденційність – підрядник не зацікавлений у поширенні внутрішніх відомостей. Тоді як важкі відносини у колективі можуть підштовхнути штатного бухгалтера до укладання угоди з конкурентами.
Навіть маючи у штаті надійного бухгалтера високої кваліфікації, не виключено необхідності підключення фахівців іншого плану. Замовляючи аутсорсинг бухгалтерського супроводу, можна розраховувати на різнопланову допомогу юридичного відділу, фахівців у сфері податків та ін. До арсеналу послуг, що надаються спеціалізованою службою, входить реєстрація фізичної особи підприємця, розробка облікової політики, складання звітності, бухгалтерський аудит та інше.

Читайте також: Ведення бухгалтерського обліку віддалено: нові реалії українського бізнесу


Поделитесь в соцсетях: