Адміністрація Бостонського католицького коледжу заборонила своїм студентам розповсюджувати на території учбового закладу презервативи. На тих, хто порушить заборону, чекає дисциплінарне покарання.

Раніше у гуртожитках коледжу працювали так звані «кімнати безпеки», де волонтери проводили інформаційно-просвітницьку роботу, розповідаючи про можливі наслідки небезпечного сексу, та роздавали студентам засоби контрацепції. Але керівництво ВУЗу вирішило, що подібна діяльність суперечить «ідеалам учбового закладу».

Однак, як повідомила представниця студентського комітету, ця послуга, яку пропонували молоді, знаходилась поза рамками навчальної програми. За словами Ліззі Жекановські, керівника організації, що займається питаннями збереження сексуального здоров’я студентів, адміністрації закладу була відома програма, яку вони проводять на території коледжу. Однак ректорат навіть не натякав на можливі проблеми або заборонні заходи.

«Нас дуже розчарував такий поворот подій, особливо тим, що проректори навіть не зв’язались з нами з цього приводу», – відзначає жінка. Сторону волонтерів зайняла й Американська спілка громадянських свобод, представники якої вважають, що подібне рішення керівництва коледжу порушує діюче законодавство.



Поделитесь в соцсетях: