Британське подружжя звернулося зі скаргою до торгівельної мережі супермаркетів «Tesco», оскільки, придбавши пакет з салатною сумішшю в одному із цих магазинів, знайшло там мертвого птаха. Представники компанії, де зокрема продаються харчі власного виробництва, вибачились перед Джеймсом і Жасмін Уотсонами.

Яким чином птах потрапив до пакету з салатом, невідомо. До того же не уточнюється, чи буде керівництво «Tesco» за фактом інциденту проводити внутрішнє розслідування.

За словами подружжя Уотсонів, вони знайшли птаха під час романтичної вечері. Як стверджує голова родини, він спочатку не помітив мертву тварину серед листя руколи й молодого салату та навіть встиг з’їсти невелику кількість суміші.

Наступного дня подружжя, що замовило доставку салату на сайті «Tesco», поскаржилось на знахідку у відділення супермаркету. Менеджер роздрібної мережі приїхала до сім’ї додому, привезла вино та квіти, після чого забрала мертвого птаха. Адміністрація, в свою чергу, вибачилась перед родиною та вручила їм сертифікат на двісті фунтів стерлінгів.

Нагадаємо, що птах – не єдина виявлена у продукції «Tesco» тварина. Так, у січні 2011-го року жителька Великобританії знайшла у пачці з броколі гекона, який, на відміну від птаха, був живий. Жінка дала тварині прізвисько Гордон та віднесла до ветеринарної клініки.


Поделитесь в соцсетях: