У Шрі-Ланці одному з британських туристів було відмовлено у в’їзді до країни через його татуювання. У міжнародному аеропорту Коломбо співробітники прикордонної служби відправили мандрівника на батьківщину, оскільки переймались за його безпеку на острові, адже на руці британця було нанесене татуювання у вигляді Будди, а на думку місцевого населення, це прояв крайньої неповаги до їхньої релігії.

Як пояснив один з представників місцевої міграційної служби, туристові могла загрожувати реальна небезпека, якщо б він зі своїм татуюванням потрапив на територію Шрі-Линки. Ланкійці насправді надзвичайно негативно та різко реагують на брак поваги до буддизму.

Наприклад, в минулому році трьом громадянам Франції присудили умовні терміни за досить невдалий, на думку влади, знімок: туристи сфотографувались поряд із статуєю Будди так, немов вони її цілують. А ось у 2010-му до країни через один з його кліпів не впустили відомого американського співака Айкона, оскільки у відео зірки декілька напівоголених дівчат танцювали поблизу статуї Будди.


Поделитесь в соцсетях: