У Новій Зеландії вирушивши у гори, 60-річний турист викликав рятувальний гелікоптер, хоча жодної допомоги насправді не потребував. Чоловік використав сигнальний вогонь, оскільки запізнювався та хотів, щоб рятувальники допомогли йому дістатися місця, де він залишив свій автомобіль.

Інцидент стався минулого четверга, сьомого лютого, у другій половині дня. Як розповіли представники рятувальної служби, перебуваючи на Південному Острові, мандрівник запустив сигнал, і до нього одразу ж відправили гелікоптер.

Коли рятувальники прибули на місце, то знайшли туриста неушкодженим. При цьому, чи забрали вони чоловіка із собою, не уточнюється. Наразі постало питання щодо можливих санкцій по відношенню до горе-туриста.

Найджел Кліффорд, представник відомства, відповідального за рятувальні операції, стверджує, що вчинок туриста безсумнівно можна розцінити як порушення правил використання сигнальних вогнів. Тому що гелікоптер, котрий був зайнятий коло двох годин, міг знадобитися для справжніх рятувальних операцій. Покаранням для побідного вчинку може бути як просте попередження, так і судовий розгляд з подальшим доволі великим штрафом.


Поделитесь в соцсетях: