У п’ятницю, першого березня, у лондонському аеропорту Гетвік співробітниками митниці було конфісковано дев’яносто чотири кілограми сушених гусениць. За словами працівників британського аеропорту, це була одна з найбільших знахідок у своєму роді.

Чотири сумки з мішковини, де знаходились декілька десятків тисяч сушених комах, були виявлені при перевірці багажу 22-річного чоловіка, що прилетів до столиці Великобританії через Стамбул із Буркіна-Фасо. При цьому які саме це були гусениці не зазначається.

Як стверджував сам чоловік, гусениці призначались для особистого вжитку. Однак митники нагадали йому про заборону на ввезення до країни сушених комах без спеціального дозволу. Увесь конфіскований вантаж, як повідомили на митниці, буде знищено.

«Мені хотілося б попередити туристів, щоб вони не намагалися завозити до Великобританії будь-які продукти тваринного походження без дозволу. Все неодмінно буде конфісковано та знищено, оскільки ми не маємо змоги перевірити, чи відповідають вони встановленим стандартам», – відмітила працівник митниці Інгрід Сміт.

Нагадаємо, що згідно з британським законодавством подібні обмеження розповсюджуються на продукти, виготовлені з м’яса, молочної сировини, риби, яєць та меду, а також на деякі фрукти, овочі та рослини.


Поделитесь в соцсетях: