Ретроспектива робіт Сальвадора Далі, яка проходить у паризькому Центрі мистецтв і культури імені Жоржа Помпіду, визнана найуспішнішою за всю історію Національного центру.

Виставка художника привернула увагу такої кількості відвідувачів, що тим, хто бажає помилуватися експонатами, необхідно по дві години чекати в черзі. Адміністрації музею, щоб впоратися з таким напливом відвідувачів, довелося відкрити додаткові входи.

Таким чином експозиція побила рекорд центру, який також було встановлено Далі. У 1979 році його виставку відвідали понад дев’ятсот тисяч чоловік. Організатори нового заходу точних цифр поки не наводять, оскільки відвідуваність виставки не зменшується, хоча її відкриття відбулося ще двадцять першого листопада минулого року.

На виставці представлено біля двохсот робіт митця, зокрема малюнки, картини та скульптури. Ретроспектива пропрацює до двадцять п’ятого березня, а у квітні переїде до мадридського Центру мистецтв королеви Софії.

Найбільш відвідуваною культурною подією у Франції на даний час є виставка скарбів із гробниці Тутанхамона у 1967 році. За півроку експозицію відвідали понад 1,2 мільйони чоловік. Високий показник також був і у ретроспективи робіт художника Клода Моне у паризькому Великому палаці, яка привернула увагу біля дев’ятисот двадцяти тисяч чоловік.



Поделитесь в соцсетях: