Філіал французького Лувру «Лувр Абу-Дабі» придбав картину Пабло Пікассо під назвою «Портрет жінки», яка раніше ніколи не виставлялась на публіці.

На полотні, що увесь цей час перебувало у приватній колекції, імовірно, зображена французька манекенниця Наталя Палей, онука імператора Олександра ІІ. Пікассо Палей представив її друг, письменник та режисер Жан Кокто. На картині, що відноситься до кубістського періоду художника, модель дивиться праворуч.

Вперше картина буде показана на виставці, двері якої відчиняться двадцять другого квітня у центрі «Manarat Al Saadiyat» на штучно створенному острові Саадият. Там вона буде виставлена разом з іншими 130 роботами у рамках експозиції «Народження музею». В 2015-му році, коли має відчинитись «Лувр Абу-Дабі», полотно переїде туди. Скільки саме керівництво музею заплатило за роботу іспанця, не повідомляється.

На острові Саадият, який має стати культурним центром регіону, будуть зведені декілька музеїв. Окрім «Лувру Абу-Дабі», будівництво якого коштуватиме десь шістсот п’ятдесят сім мільйонів доларів, там з’являться філіал Музею Гугенхайма та Національний музей імені шейха Заїда.


Поделитесь в соцсетях: