Регулярні ранкові пробіжки здатні покращити роботу мозку. До такої думки схиляються вчені Німеччини. Давно відомо, що ходьба та біг загалом досить позитивно впливають на мозкову діяльність. А якщо такі прогулянки припадають на ранкові години, то ефективність впливу лише зростає, впевнені дослідники.

Проте, варто пам’ятати один важливий момент: тривати фізична активність повинна не менш ніж 20 хвилин. Так, результати дослідження показують, що люди, які регулярно бігали на початку дня на протязі 20 хвилин, в подальші години дня швидше справлялися з розумовими завданнями та легше приймали необхідні рішення. Більш того, такі особи є більш зконцентрованими.

Дослідники провели експеримент, учасниками якого стали люди різної вікової категорії, серед яких були й діти. Кожен з них повинен був вирішити ряд завдань. На початок виконання поставленої задачі вони сиділи за столом, а в другій частині дослідження – займалися бігом на біговій доріжці. В результаті виявилось, що після пробігу всі вони впорались з завданнями на 40% ліпше.


Поделитесь в соцсетях: