Вчені запевняють: аромат ефірної олії розмарину здатен покращити пам'ять. Завдяки такому впливу можна не лише згадати вже минулі події, а й не забути майбутні завдання, такі як, наприклад, прийом медикаментів чи вчасне привітання зі святами.

Експеримент за участю 66 добровольців показав, що аромат цієї ефірної олії значно підвищує властивості пам’яті. Так, учасників розділили на дві групи й розмістили в різних приміщеннях, одне з яких було ароматизоване ефірною олією розмарину. Після цього учасники виконали декілька тестів, які дозволили перевірити пам'ять, наприклад, через деякий час віднайти захований предмет. Результат показав, що учасники тієї групи, які знаходились в кімнаті з цим ароматом, краще та швидше справлялися із завданнями. Крім того, вони також мали підвищений рівень 1,8-цінеола (речовина, котра входить до складу ефірної олії розмарину) у крові. Відомо, що саме це з’єднання впливає на хімічні системи організму, відповідаючи за пам'ять.

Фахівці сподіваються, що такі результати дослідження зможуть підвищити якість життя людей похилого віку, які через вікові зміни в організмі зіткнулись з втратою пам’яті.

Підкреслимо, що попередні дослідження доводили: розмарин покращує довгочасну пам'ять та розумову діяльність мозку завдяки інгібуванню ферментів, котрі блокують нормальне функціонування мозку.


Поделитесь в соцсетях: