Існує думка, що вітамін D є необхідним складовим здорового організму. Однак, насправді все зовсім не так і вживання великих доз цього вітаміну, в кращому випадку, є пустою тратою часу, а інколи шкідливо для організму. До такої думки схиляються спеціалісти Університету Джона Хопкінса.

Так, група вчених проаналізували дані більш ніж 10 тисяч добровольців. В результаті з’ясувалося, що надлишок вітаміну D призводить до затвердіння артерій і, як наслідок, до розвитку гіпертонії. Однак вживання вітаміну D для людей пенсійного віку та жінок в період менопаузи може бути корисними, проте лише, у разі вживання під пильним наглядом лікаря.

Саме тому фахівці радять перед початком вживання добавок цього елементу провести детальне дослідження у медиків, адже це дозволить визначити рівень вітаміну в організмі тієї чи іншої людини.

Навіть сама найздоровіша людина навряд чи зможе отримати переваги та запобігти розвитку серцево-судинних захворювань. Вченим й досі не вдалося достовірно визначити необхідну дозу вітаміну в крові людини. А тому не варто ризикувати і вживати надмірну кількість вітамінних добавок.


Поделитесь в соцсетях: