Дослідження Джини Йоо із університету Міссурі Сент-Луіс показало, що люди, які постійно дивляться ток-шоу про зниження ваги, можуть доволі сильно нашкодити своєму здоров’ю. Причина небезпеки таких шоу в тому, що контроль над вагою є похідною від сили волі людини.

Крім того, такі передачі призводять до стигматизації людей із лишньою вагою, а інколи це стає причиною використання людьми небезпечних методів зниження ваги. Так, наприклад, в шоу The Biggest Loser люди змагаються між собою у різних конкурсах заради отримання грошового призу. У більшості учасників шоу спостерігається різка зміна ваги. Деякі учасники скидають близько 44,5 кг лише за три місяці, що може привести до доволі тяжких наслідків для організму.

У ході дослідження було опитано 700 студентів. Результати показали, що ті люди, які занепокоєні своєю вагою, частіше дивились подібні ток-шоу. Крім того, автор дослідження звертає увагу на те, що подібні програми не тільки пропагують небезпечні шляхи скидання ваги, але й доволі сильно впливають на людей, котрі мають такі проблеми.


Поделитесь в соцсетях: