Ін’єкції гелю з бджолиною отрутою – ось те, що може стати справжнім рятівним колом для страждаючих від болю в спині.

Вчені-фізіологи з Америки вияснили, що такий укол здатен на дві третини знизити неприємні, а, подекуди, й зовсім нестерпні, больові відчуття.

Так, під час експерименту спеціалісти з Університету Північної Кароліни дослідили дію цієї речовини на пацієнтах, котрі страждали хронічними болями у спині. Результати показали що ін’єкція гелю з додаванням висушеної бджолиної отрути знижує больові сигнали на дві третини.

Нагадаємо, бджолину отруту використовують як ліки ще з часів античності. З давніх-давен її використовували лише для лікування вибраних, високопоставлених осіб. Так, наприклад, в давні часи в Китаї його використовували як чудовий засіб проти дії отруйних речовин, для зміцнення імунітету, при лікуванні захворювань суглобів. В Індії ця отрута була невід’ємною частиною еліксирів молодості.

В сучасній медичній практиці його часто використовують у виробництві різних знеболюючих та зігріваючих препаратів місцевого призначення. Останні ж дослідження ще раз підтверджують, що й у сучасній медицині ця речовина має своє значиме місце.


Поделитесь в соцсетях: