Правильне харчування є основою здоров'я кожного, але чи означає, що воно однаково всім? Звичайно, залежно від способу життя та тяжкості хвороби наші потреби у харчуванні суттєво різняться. Пацієнти можуть, наприклад, вимагати збагачення або виключення тієї, чи іншої поживної речовини з меню.

Нутритивний статус: кому потрібна альтернативна медицина

При метаболічних захворюваннях дієта є невід'ємним елементом лікування, так само важливим, як і фармакотерапія. При інших захворюваннях, таких як атеросклероз, ендокринні порушення, анемія, анорексія або булімія або харчова алергія, правильна дієта є доповненням до етіотропного лікування. Сучасна клініка альтернативної медицини у Львові пропонує комплексну допомогу для досягнення фізичного та психологічного здоров'я.

Як і кому може допомогти нутриціологія?


Нутрициологія - медична наука, що спеціалізується на раціональному харчуванні як хворих, так і здорових людей. Вона займається оцінкою впливу хвороби на нутритивний статус хворого та вплив харчування на результати лікування хвороби. У клініці функціональної медицини, першої в Україні, пацієнтові нададуть такі послуги:
  1. Консультації, що проводяться з метою виявлення проблеми, пов'язаної з харчуванням, та вибору відповідного рішення.
  2. Постановка мети харчування та допомога у її досягненні.
  3. Індивідуальна дієта, яка ґрунтується на історії харчування, та підтримає процес лікування або покращить загальний стан організму.
  4. Навчання правильному харчуванню, спрямоване на усвідомлений вибір продуктів харчування.
Завдяки оптимальному харчуванню, що відповідає потребам нашого організму, ми можемо залишатися здоровими довгі роки. За допомогою нутриціології можливий контроль за перебігом таких захворювань, як:
  • цукровий діабет І та ІІ типу;
  • гіпертонія;
  • ожиріння;
  • атеросклероз;
  • ендокринні порушення (захворювання щитовидної залози, синдром полікістозних яєчників-СПКЯ, менопауза, постменопауза)
  • виразки шлунка та дванадцятипалої кишки;
  • синдром роздратованого кишечника;
  • захворювання підшлункової залози та печінки;
  • хвороба нирок;
  • кандидоз;
  • подагра;
  • шкірні захворювання.
Фахівці клініки аналізують раціон кожної людини на основі 24-годинного дієтичного опитування. Завдяки цьому фіксуються всі помилки в харчуванні, допущені пацієнтом, наприклад, вживання недостатньої кількості певного вітаміну або надто великої кількості калорій. Індивідуальна дієта підтримає процес лікування та покращить загальний стан організму.

Як записатись на консультацію?


Висококваліфіковані професіонали клініки альтернативної медицини, індивідуально підходять до кожного пацієнта, тому будь-хто може розраховувати на всебічну допомогу в галузі дієтології та психології. Запис на прийом до фахівця можна здійснити на офіційному сайті alternativemedicine.com.ua, або за телефоном +380 99 523 73 78.

Важливий напрямок альтернативної медицини - нутриціологія, дозволяє виявити головні причини захворювання і комплексно підійти до їх лікування. Однак, для досягнення максимальної ефективності необхідно людині почати вести здоровий спосіб життя і змінити звички в їжі. Подбайте про себе сьогодні та не відкладайте на завтра.

Читайте на тему: Нутриціолог розповів, чому не можна пропускати вечерю


Поделитесь в соцсетях: