Після п'яти тижнів жорсткого протистояння урядовим військам таки вдалося повернути собі одну із стратегічно важливих точок - м. Отайбах, яке знаходиться в околицях Дамаска. Під час боїв сирійські війська завдали сильного удару по повстанським угрупованням, які за останній час досить сильно просунулися до столиці. Про це повідомляє Associated Press, посилаючись на дані місцевих ЗМІ.

Варто звернути увагу і на те, що в той же день чиновники з адміністрації президента США, використовуючи дані, які були отримані американською розвідкою, заявили про те, що проурядові війська вже двічі під час війни використовували хімічну зброю в невеликих масштабах. У зв'язку з такими заявами, опозиційні сили Сирії звернулися до світової громадськості з проханням діяти негайно. Варто також зауважити, що, за словами повстанців, у разі відсутності реакції Заходу на дані інциденти, сирійські провласні війська почнуть активніше використовувати хімічну зброю в боротьбі проти своїх ворогів.

Нагадаємо, що конфлікт між владою і опозицією в Сирії почався ще в 2011 році. Основною вимогою опозиції є відставка Башара Ассада.


Поделитесь в соцсетях: