В північно-західній частині Нігерії відбулися озброєні зіткнення урядових військ із угрупуваннями екстремістів. В ході конфлікту загинуло близько 186 осіб. В ЗМІ говорять про те, що терористи використовували людей в якості «живих щитів».

Зіткнення почалося 19 квітня в міста Багі, яке є доволі великим центром рибного промислу. Урядові війська оточили мечеть, в якій, по оперативним даним, знаходились члени радикального угрупування «Боко Харам». В ЗМІ пишуть про те, що терористи в ході конфлікту доволі активно використовували гранатомети, а урядові війська стріляли із автоматичної зброї по жилим кварталам. Місцеві жителі в паніці тікали із своїх домівок, переховуючись у сусідніх населених пунктах. На даний момент місцева влада та жителі намагаються встановити точну кількість загиблих. Декого з них вже встигли поховати.

Варто звернути увагу на те, що північ країни повністю охоплена діяльністю радикального ісламістського руху «Боко Харам». По офіційним даним, лише за 2012 рік, як наслідок діяльності екстремістів, загинуло близько 720 людей. Заснована організація була ще 10 років тому. Крім того, варто зауважити, що останнім часом активність угрупування значно зросла. Активісти радикального руху провели ряд терактів на півночі країни. Основною вимогою членів «Боко Харам» є встановлення законів шаріату у всій країні.


Поделитесь в соцсетях: