В місті Мельбурн, що розташований в австралійському штаті Вікторія, планують звести найвищу будівлю на території Південної кулі. Проект будівництва хмарочоса, який було розроблено фахівцями бюро «Fender Katsalidis Architects», днями схвалив міністр планування штату Метью Гай.

Згідно з цим проектом вартістю шістсот мільйонів доларів висота 108-поверхової споруди буде складати триста вісімдесят вісім метрів. У будівлі будуть розташовані розкішний готель, ресторани та понад шістсот житлових апартаментів. За висотою хмарочос стане дев’ятнадцятим в світі. Розпочати масштабне будівництво, яке триватиме десь чотири з половиню роки, збираються вже в цьому році.

Плани щодо зведення рекордної будівлі були анонсовані ще в 2012-ому. Однак проти будівництва тоді категорично проти виступила міська рада. Але, як стверджує Гай, усі спірні питання було вирішено, і проект врешті-решт підтримали.

Наразі мельбурнським рекордсменом вважається «Eureka Tower», висота якого складає двісті дев’яносто сім метрів, а найвеличнішою спорудою Південної кулі є 323-метровий «Q1 Tower», розташований в іншому австрійському штаті Квінсленд.


Поделитесь в соцсетях: