Після смерті суперника гребінчастий крокодил Касіус Клей повернув собі звання найбільшого у світі. Інформацію про рекордсмена на своєму сайті поновила Книга рекордів Гіннеса. Довжина тіла рептилії складає п’ять метрів і сорок дев’ять сантиметрів, а вага перевищує одну тону. Варто відзначити, що раніше крокодил був довшим на двадцять сантиметрів, однак втратив частину хвоста у сутичці з іншим самцем.

Тварину віком більше, ніж сто років, упіймали в Австралії у 1984-ому році та перевезли до крокодилового парку в штаті Квінсленд. У 2011-ому Касіус був занесений до Книги Гіннеса як найбільший крокодил, якого спіймала людина. Однак вже наступного року він поступився цим званням філіппінському крокодилові на прізвисько Лолонг довжиною шість метрів та сімнадцять сантиметрів.

Обидві тварини вважалися людожерами. Щоб впіймати нового рекордсмена знадобилися сили ста людей. У січні 2013-ого Лолонг застудився та перестав їсти, а на початку лютого помер. Тому Касіус Клей знов отримав право називатися найбільшим гребінчастим крокодилом в світі.

Нагадаємо, що у природі крокодили зазвичай виростають до п’яти метрів. Гребінчастий крокодил – найбільш великий та розповсюджений – може досягати довжини у вісім метрів.



Поделитесь в соцсетях: