Колишній президент Франції Ніколя Саркозі розглядає можливість свого повернення в політику. Він вважає, що це потрібно для блага Франції, адже нинішній президент Франсуа Олланд втрачає популярність через те, що заганяє в кризу економіку Франції.

Нагадаємо, Саркозі пішов з великої політики після поразки в травні 2012 року, поступившись на виборах нинішньому президенту Франції Франсуа Олландe. З тих пір він доволі рідко з'являється на публіці, але ще залишається досить популярним у прихильників своєї партії.

В той же час згідно з нещодавно опублікованим опитуванням населення рівень популярності Франсуа Олланда за 10 місяців його перебування на посаді досяг найнижчого показника з 1981 року. Французи невдоволені триваючою економічною рецесією, скороченням виробництва та високим рівнем безробіття, який досяг показників п'ятнадцятирічної давності.

Президенту-соціалісту поки що не вдалося виконати більшість зі своїх економічних обіцянок на 2013 рік, серед яких збільшення ВВП на 3%, скорочення бюджетного дефіциту та зростання економіки на 0,8%. Однак найактивніше Олландf критикують за те, що він не добився обіцяного створення робочих місць. Згідно з інформацією Міністерства праці, заявки на допомогу з безробіття подали 3,17 мільйонів французів.


Поделитесь в соцсетях: