Здавалося б, покарання для поліцейських, що вживають на роботі алкоголь, повинно бути суворішим, аніж для звичайних громадян. Однак у Чикаго, наприклад, існує правило, згідно з яким вміст алкоголю у крові представника влади у 0,049 проміле є цілком нормальним. Це означає, що страж правопорядку може перед зміною випити або приймати ліки, у яких міститься спирт.

Але у деяких департаментах дозволений рівень ще вищий майже удвічі – 0,08 проміле. «Це мій постійний головний біль. Я досі вважаю, що співробітники поліції не повинні працювати на підпитку», – нарікає Сем Пулія, голова Уестчестера, що в штаті Іллінойс.

Багато хто, зокрема і колишні служителі правопорядку, вважають, що таке послаблення для поліцейських може обернутися великим ризиком. «Цілковита заборона у таких випадках була б доволі мудрим рішенням», – коментує шеф поліції у відставці Уолтер Заліско.

А ось діючий шеф поліції Ейприл Падалик наголошує, що хвилюватися нема чого – коли працівник відомства «хильне зайвого», безпосередній керівник одразу ж відсторонить його від роботи. «У нас ніколи не виникало якихось проблем», – запевняє Падалик.

Однак, що не кажи, а проблеми все ж виникають: нещодавно, наприклад, одному із жителів Чикаго довелось виплатити компенсацію у розмірі 4,1 мільйонів доларів, тому що п’яний поліцейський влаштував стрілянину у його домівці.



Поделитесь в соцсетях: