У прес-центрі штабу АТО повідомили, що на їхню територію завітала американська делегація. Найважливіша персона поміж прибулих є спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер. З собою він узяв надзвичайного та повноважного посла США в Україні Марі Йованович, військового аташе при Посольстві США в Україні полковника Пола Шмідта та працівника Державного департаменту Лейна Бала.

Візит почався з ревізії оперативно-тактичного угрупування «Донецьк». Там делегація була проінформована про методику управління військовими формуваннями, зокрема про структурну та організаційну тактику ведення бойових дій, про інші нюанси проведення антитерористичної операції на Донбасі.
Делегація з США була приємно здивована організацією процесу в штабі та похвалила військовий склад за це.

Варто зазначити, що Курта Волкера вважають надією у розвитку тісної співпраці України та США, адже він висококваліфікований дипломатичний спеціаліст з великим багажем досвіду. Зокрема, він співпрацював з представником США у НАТО, був директором Інституту Маккейна в Арізоні та виконував доручення, надані Адміністрацією президента США.


Поделитесь в соцсетях: