Україна знову переходить на «літній час». Для цього кожному необхідно буде перевести годинникову стрілку на одну годину вперед в ніч з 30 на 31 березня. Варто зазначити, що для 95% території країни нинішній «зимовий час» є природнім, а спроби деяких політиків закріпити його на протязі всього року не отримали відповідної підтримки у Верховній Раді.

Переведення стрілок для громадян України вже є доволі традиційним, але за останні роки інтерес до цього питання значно зріс, що пов'язане зі спробами внести зміни до цього процесу. В 2011 році парламент відмінив перехід України на «зимовий час», але це викликало шквал критики зі сторони експертів та громадян, тому ця зміна була відмінена. Після цього у 2012 році було прийняте рішення залишити Україну у «зимньому часі», а перехід на «літній час» був останнім. Ця зміна була внесена для того, аби не створювати незручностей для туристів, що приїхали на Євро 2012. Але 28 жовтня минулого року українці знову перевели свої годинники на годину назад.

Представники парламенту заявили про те, що не встигли розглянути відповідний законопроект через те, що були надто зайняті виборчою кампанією. Варто зазначити, що представники Мінекономрозвитку і досі наголошують на тому, що в Україні має бути встановлений «зимовий час» протягом всього року.


Поделитесь в соцсетях: