Уряд Китаю на державному рівні схвалив новий, досить сміливий проект у сфері генної інженерії. Головним завданням вчених Піднебесної стало створення багатомільйонної армії юних геніїв.

Дослідникам наукового генетичного центру в Шеньчжені вдалося зібрати зразки ДНК двох тисяч найрозумніших людей планети. В рамках своєї роботи фахівці вивчають ці зразки, намагаючись віднайти гени, що відповідають за рівень інтелекту. І вони майже досягли поставленої мети.

Тільки-но вченим це вдасться, у батьків з’явиться можливість обирати «найрозумнішу» яйцеклітину, збільшуючи тим самим рівень IQ кожного наступного покоління від п’яти до п’ятнадцяти пунктів. Підселяти «розумний» ембріон до організму матері експерти планують за допомогою ЕКЗ. Таким чином, через декілька десятиліть в Піднебесній мешкатимуть самі генії.

Одним з тих двох тисяч найрозумніших, що не пожалкували власного ДНК для східних дослідників, є викладач Нью-Йоркського університету та еволюційний психолог Джеффрі Міллер. За словами фахівця, останнім часом китайці все більше уваги стали приділяти саме питанням генетики, до того ж генетики не тільки людини, а й рослин і тварин. Такий підхід може відкрити для генної інженерії двері у майбутнє.

Але наразі, впевнений Міллер, про великі масштаби «виробництва» геніальних дітей мова не йде. «Лише на розробку самої системи скринінгу яйцеклітин, щонайменше, піде десь років п’ять – десять», – відзначає викладач.



Поделитесь в соцсетях: