В столиці України – Києві, 18 серпня в Національному музеї імені Тараса Шевченка стартував показ творів Миколи Андрійовича Стороженка - народного художника України, Лауреата Національної премії імені Тараса Шевченко, академіка Національної академії мистецтва. Виставка приурочена до святкування з Дня незалежності України в рамках відзначення сотої річниці від заснування Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури. Сама виставка має назву «Мій Шевченко», адже на думку художника, саме цей геній-митець є найяскравішим представником боротьби народу за свою волю та незалежність.

Виставка налічує сорок два витвори художника Стороженко, кожен з яких пронизаний духом Кобзаря та драматичною долею українського народу, що боровся за незалежність.

Микола Стороженко у своїх творах нагадує українцям, як боровся Тарас Григорович за те, що ми маємо сьогодні – незалежність, згадуючи слова і зміст послання «мертвими, живими і ненародженими».

До організації вищезазначеного творчого проекту долучилась також китайська сторона, зокрема Посольство України в Китайській Народній Республіці, Музей Тараса Шевченко у Пекіні та Академія каліграфії та живопису КНР.


Поделитесь в соцсетях: