Вчора у Києві відкрилась виставка українського художника Жака Шапіро. На сьогоднішній день представник фрацузської школи Ecole de Paris дуже відомий за кордоном, але українські поціновувачі мистецтва мало знайомі з творчістю митця, який спочатку працював у стилі арт-наїв, а згодом перейшов до конструктивізму.

Свої найвідоміші роботи Жак Шапіро написав в Парижі, але мистецьку освіту він отримував у Києві та Харкові. Його картини представлені в більшості відомих паризьких музеях і галереях, а французи вважають спадщину художника своїм національним надбанням.

Серед близьких друзів Шапіро є такі легендарні художники, як Марк Шагал та Пабло Пікассо. Українські антиквари та мистецтвознавці вважають, що Шапіро недооцінений на арт-ринку, адже на сьогоднішній день його роботи коштують від декількох тисяч до декількох десятків тисяч доларів, як в той час роботи його близьких друзів коштують на світовому ринку мільйони.

Виставка організована в рамках «Фрацузької весни» за підтримки Національного художнього музею та Французького інституту в Україні. Всього на виставці представлено близько 60 робіт художника, а також безліч фотографій, які яскраво демонструють життєвий та творчий шлях українського художника-емігранта.


Поделитесь в соцсетях: