Журналістка Олена Астахова дослідила, скільки зможе заробляти українець в Угорщині.

Відомо, що Угорщина скасувала робочі візи для українців. Та навіть до такого заходу, багато співгромадян вже давно є найманими працівниками в Угорщині, а деякі навіть займаються підприємницькою діяльністю. Українці кажуть, що декілька років активної праці дає можливість придбати квартиру у центрі столиці – Будапешті.

Одразу в потязі від Чопа Олена Астахова побачила оголошення про перспективи працевлаштування в Угорщині, можливість заробляти 2 тисячі гривень, та ще й на керівних посадах, і до того всього без необхідності мати вищу освіту. Виглядає досить нереально.

Побачивши, що журналістка зацікавилась оголошенням, її сусідка підтвердила, що, дійсно, роботу в Угорщині знайти досить легко і до українців там ставляться досить привітно.

Олену в Будапешті зустрів її друг та одразу розповів,що його знайома Марія за п’ять робочих днів офіціанткою отримує 6 тисяч гривень, це без чайових, а з ними усі 10 тисяч. Продукти харчування в Угорщині дуже дешеві, а от оренда житла дорога, Марія, наприклад, сплачує 25 тисяч гривень, проте і заробляє близько 40 – а це мінімальна заробітна плата в Будапешті.

Також у Угорщині шукають висококласних спеціалістів, зокрема з України.

Ще одна українка Юлія займає посаду державного секретаря одного з міністерств в уряді і отримує 70 тисяч гривень на місяць, має свій двоповерховий будинок та машину. А влаштовувалась без диплому, більше звертали увагу на реальні знання та якості.

http://expres.ua/news/2017/08/12/256989-2000-gryven-den-zaroblyaty-stilky-ugorshchyni-vyyavylosya-cilkom-mozhlyvo


Поделитесь в соцсетях: