Група соціологів “Рейтинг” провела соціологічне опитування серед християн на предмет їхнього ставлення до об’єднання Української православної церкви Київського патріархату та Московського патріархату, Української греко-католицької церки.

Варто зауважити, що дане питання порушається вже не вперше і з плином часу думка суспільства дещо змінюється.

На сьогодні 37% респондентів підтримують створення Єдиної Помісної Церкви, що на 4% більше ніж в 2014 році. Проти висловилось 18% вірян, що вже на 7% менше ніж три роки тому. 66% українських греко-католиків підтримують створення Єдиної церкви, а серед представників Київського патріархату – 61%. Прихожани ж УПЦ МП більшістю відхиляють таку ідею, а це 42% проти 23%.

Створення Єдиної Помісної Церкви найбільш зацікавлює вірян західної України – це 61%. У центральній Україні об’єднатись висловили бажання 40%, проти виступили 17%, 43% - утримались від коментування. Ситуація на півдні така: за об’єднання церков 24% опитаних, що на 1% менше ніж противників. Найменшою підтримкою об’єднання церков заручилось на східній Україні: 11% українців підтримують, 20% - ні.


Поделитесь в соцсетях: