В українських засобах масової інформації поширюється тенденція до інформатизації населення у неспроможності України перемогти війну проти Російської Федерації, оскільки «як не крути, ви самі розумієте» військова забезпеченість РФ значно більша ніж в України. Попри те, що чітка капітулянтська лінія ніде не пропагується, але натяки зрозумілі.

Така тенденція є ніщо іншим, як підбурення суспільства до прийняття путінського контролю над Україною. Те саме можна говорити про мирне врегулювання конфлікту на Донбасі – такий шлях, як ми бачимо, це утопія.

Треба спочатку розвінчати думку про те, що Росія сильніша, тому в Україні «нема шансів». Війна – це не змагання військових потенціалів держав. Якби було б так, то тоді менш забезпечена країні одразу визнавала свою поразку. У світі дуже велика кількість ресурсно забезпечених країн, а самі вони жебракують.

Згадаймо українську приказку «вміла готувати, та не вміла подавати». Ресурси: військо, зброя, бойова техніка – це архіважливо, проте не головне. Професіоналізм полководців, відвага солдат – ось що вирішальне на війні.

І допоки «медійні» лідери домовляються в Мінську, стверджуючи, що збройний шлях – не наш шлях, Україна набуває «комплекс військової меншовартості».

Повна стаття автора Ігора Лосєва – кандидат філософських наук – на radiosvoboda.org


Поделитесь в соцсетях: