В Україні й досі відмічається тенденція старіння населення. Це відбувається за рахунок скорочення кількості молодих людей та збільшенням людей похилого віку. Про це йдеться у повідомленні Міністерства охорони здоров’я країни.

Спеціалісти відомства відмічають, що в цілому процес старіння населення нашої держави проходить приблизно на тому ж рівні, що й у інших країнах світу. Єдиною різницею є те, що кількість молоді в Україні скорочується через зменшення народжуваності, в той час в країнах Європейського Союзу народ стає старішим, ще й через зниження кількості смертності. Окрім цього, більшість українських сімей наважуються на народження лише однієї дитини.

Разом з тим, за останні чотири роки динаміка народжуваності в нашій країні дещо збільшилася. Так, в Міністерстві повідомляють, що в минулому році на світ з’явилося на 10,1 тисяч українців більше, ніж у 2008 році.

Загальна кількість народжуваності населення збільшилася з 11,0% до 11,4% в 01 році. Найнижча народжуваність зафіксована на сході держави. А от в західній частині України збереглася традиція мати двох дітей.


Поделитесь в соцсетях: