Існує багато тверджень, які тією чи іншою мірою відносяться до кохання. Однак не всі вони – правда, а більшість навпаки, ні що інше як просто міф.

Так, наприклад, серед суспільства склалася думка, що схильність до зради у чоловіків закладена в генах. Проте це зовсім не так. Фахівці Каролінського інституту Швеції виявили, що чоловіки, котрі мають деякі варіації гену рецептору вазопресину, частіше стикаються з негараздами у сімейних стосунках та зрадами. Проте, ці гени не являються детермінованими, а значить, не впливають на поведінку сильної половини людства.

Інша популярна думка про те, що пристрасне кохання здатне тривати лише два роки, також ніщо інше як вигадка. Насправді ж майже неможливо відслідити скільки тривають пристрасні почуття. Не ясно вченим і те, чому одні пари розлучаються, а союз інших триває довгі роки.

Третій міф говорить про те, що сперма – це природній антидепресант. Вся справа у тому, що дослідники встановили, що жінки, котрі мають статеві стосунки без використання презервативів, мають більш позитивний настрій. Однак не варто поспішати з висновками, адже достовірних фактів, які свідчать про зв'язок між депресією та сексом без презервативів поки що не існує.


Поделитесь в соцсетях: