Сьогодні у Дубліні розпочався фестиваль російської культури, який присвячений святкуванню у Росії Масляної. Замісник лорд-мера столиці Ірландії після офіційного відкриття у місцевій галереї тижня святкувань відзначила, що вже четвертий рік підряд святкування демонструють проводи зими у найкращих російських традиціях.

Також Іді Він зазначила, що з кожним роком все більше ірландців бере участь у заходах, організацією яких займається місцева російська спільнота. Замісник лорд-мера також звернула увагу на те, що тільки в минулому році святкування в центральній частині міста привернули увагу біля 7 тис. людей, а в цьому році планується залучити ще більшу кількість ірландців до святкування Масляної.

Директор галереї Hugh Lane, зі своєї сторони, зазначила, що зараз у Дубліні спостерігається доволі різке збільшення інтересу до російського живопису. На даний момент ведуться переговори із Третьяковською галереєю щодо виставки робіт російських авторів у дублінський галереї. Цього разу місцева влада вирішила дещо змінити програму святкувань, адже масляний тиждень випадає як раз на святкування національного ірландського свята Дня Святого Патрика.


Поделитесь в соцсетях: