Люди, що займаються вирощуванням рослин, плодових дерев, квітів, знають не з чуток, наскільки цей процес заворожує. Варто лише уявити, що з маленької насінини виростає велике і могутнє дерево або сільськогосподарська культура, а може бути розкішна квітка - дух захоплює.

Від моменту посадки насіння і до збору врожаю пройде чимало часу і потрібно багато праці, турботи, але це того варте. Зовсім скоро відступлять зимові холоди і садівники, городники вже чекають моменту висадки розсади на своїх ділянках. Однак, щоб виростити здорову культуру, необхідно правильно виростити розсаду.

Від стану розсади залежить те, наскільки рослина буде міцною і зможе адаптуватися до відкритого грунту, адже завжди зберігається ризик раптових заморозків.

Терміни посіву розсади у 2020 році

Як садити розсаду в цьому році


Настав 2020 рік і попереду новий сезон вирощування рослин, як декоративних, так і сільськогосподарських.

В силу кліматичних особливостей, багато городників-професіоналів і любителів висаджують розсаду в домашніх умовах, а не на постійне місце вирощування і лише з настанням відповідних температур повітря пересаджують саджанці та розсаду на відкритій території.

Найбільш вдалий час для посадки насіння в році, що наступив - лютий і березень. Не всі рослини вирощуються розсадою, але є ті, які ростуть тільки таким методом. Сюди можна зарахувати різні овочі, наприклад, гарбуз, цукіні, помідори, огірки, селеру, капусту, цибулю.

Що робити, щоб отримати хороший врожай в 2020 році


В цілому, з року в рік правила висадки розсади не змінюються в корені, однак виникають правки в силу мінливих кліматичних умов, через появу нових шкідників, а також засобів боротьби з ними. Важливим є защита розсади і догляд до моменту висадки на грунт.

Перше і найважливіше правило - вибір якісного насіння. Тільки насіння від перевіреного постачальника гарантує, що ви не отримаєте слабку рослину.

Ще одна важлива умова - вибрати хороший грунт, насичений торфом, перегноєм і дерновою землею. Всі необхідні поживні речовини допоможуть насінню дати сходи і виростять міцну рослину.

Неправильно підібрана тара для розсади здатна знищити рослину в зародку, тому віддавайте перевагу паперовим ящикам або торф'яним горшочкам.

Слідувати вказівкам по термінах посіву і висадки дуже важливо. Зазвичай така інформація написана на упаковці з насінням.

А що каже календар


Досвідчені городники й садівники знають, що несприятливими днями для висадки рослин є дні молодого і повного місяця.

Докладний посівний календар для свіжого сезону можна знайти на сторінках спеціалізованих видань, купити окремо або відшукати в глобальній Мережі на сайтах, присвячених вирощуванню рослин.

Якщо у вас немає можливості заглянути в календар, то варто звернути увагу на фази Місяця і вже відштовхуватися від цих знань при роботі з землею і рослинами. Дуже важливо розуміти, коли необхідно приділити увагу корінню, а коли варто формувати верхівку рослини.


Поделитесь в соцсетях: