Суші і роли давно стали улюбленими ласощами для багатьох українців, переставши бути лише святковою стравою. Сьогодні величезна кількість ресторанів, кафе і служб доставок пропонують своїм клієнтам покуштувати щось з японської кухні, звичайно, частіше за все вибір падає на суші і роли.

Саме велика кількість пропозицій ускладнює вибір місця, де можна замовити свіжі, смачні і недорогі страви з адресною доставкою. Перевіреним варіантом з хорошою репутацією є доставка tsunami - ваше замовлення прибуде швидко, а вартість та якість страв приємно здивує.

Як їдять суші і роли в японських ресторанах

Культура вживання суші


Ми звикли до стандартного ритуалу поїдання суші, який склався в суспільстві, де така їжа є своєрідним делікатесом. Але в Японії існує ціла культура вживання ролів і суші.

Самі японці в цілому ставляться до прийомів їжі дуже трепетно, ​​слідуючи суворим правилам свого народного гастрономічного етикету.

Потрапляючи в японський ресторан, щоб скуштувати суші і ролів, варто знати декілька нюансів, про те, як це зробити правильно, не образити місцевих і при цьому насолодитися в повній мірі феєрією смаків, пропонованої нам азіатською кухнею.

Перше, що варто знати - розмір порції. Самі японці не їдять багато і весь процес поглинання їжі займає 10-15 хвилин, а сама порція дорівнює тому, скільки їжі поміщається в складених долоньках.

В Японії в місцях громадського харчування можна відзначити, що практично ніхто не їсть суші ввечері, вважаючи за краще ці ласощі на обід. Справа в тому, що японці вважають суші важкою їжею і перед сном вживають лише легкі супи і салати.

Відповідно до історії цієї чудової країни, раніше на ринки свіжу рибу доставляли рано вранці і до вечора вона могла зіпсуватися, звідки й з'явилася звичка - усі рибні страви вживати у першій половині дня.

Золоте правило любителів суші в Японії


Жоден поважаючий себе сушист не подасть гостю закладу суші і роли з холодним рисом. За традицією приготування - рис не можна заготовлювати заздалегідь на весь день. Відвідавши місцеві рибні ресторани, ви обов'язково помітите, що страви, де головний компонент - рис, завжди теплі.

Японці вкрай педантично ставляться до якості продуктів, які потрапляють на їх тарілки, тому, отримавши заздалегідь заготовлений і встигнувший охолонути рис - для місцевих є приводом почати переживати про свіжість інших інгредієнтів у страві. В Україні ж завжди свіжі суші і роли пропонує доставка Tsunami - суші і роли, приготовані тільки з продуктів кращої якості, з любов'ю і повагою до кожного клієнта.

Японці їдять паличками не все!


Цим винятком із правил є суші. Через крихкість кожного шматочка, виникла традиція насолоджуватися поїданням суши без використання традиційних столових приборів. Навіть в елітних японських ресторанах більшість відвідувачів їдять суші руками, а палички подають до страви переважно для туристів.

Суші і роли в азіатських ресторанах не вимочують в соєвому соусі, як це звикли робити у нас. Виявляється, такі дії геть вбивають смак і запах риби, що руйнує всю задумку сушиста, який працював над вашою стравою. За традицією, суші-майстер сам змащує блюдо сумішшю соусу і васабі за допомогою тонкого пензля.

Хороший саке п'ють охолодженим


Традиційний напій до суші - зовсім не кола або пиво, а зелений чай або саке. У цьому саке всього 20 градусів міцності і пити його прийнято охолодженим до 4-5 градусів, але за бажанням гостя напій можуть підігріти до 60 градусів.

Народна мудрість японців говорить, що хороший саке пити потрібно охолодженим.

Чого не слід робити у японському ресторані


Образити японця дуже просто, тому в місцевих ресторанах краще не робити наступного:
  1. Не можна пити поодинці, якщо їсте у кампанії.
  2. Не тріть палички одна об одну.
  3. Не передавайте їжу паличками.
  4. Усе замовлення зїдайте.
  5. Не кидайте васабі в соевій соус.

Як бачите, поїдання суші та ролів - ціла церемонія, яка знайомить нас з гастрономічними цінностями інших народів.


Поделитесь в соцсетях: