Збираючись купувати новий матрац, необхідно розуміти, що від вашого вибору залежить не тільки комфортний сон, а й здоров'я всього організму в цілому. Безумовно, дешевий матрац не відповідатиме високим стандартам якості і не зможе гарантувати тривалий відпочинок, поліпшення самопочуття і профілактику різних недугів.

Щоб вибрати дійсно якісну і практичну річ, та не за всі гроші світу, можна звернутися в інтернет-магазин fmebli.com.ua/matratsi1, що спеціалізується на продажу дійсно хороших матраців. Однак перш за все, щоб зробити вибір, важливо запастися нехитрими знаннями про те, які матраци бувають і як визначити модель, що підходить саме для вас.

Як обрати матрац за видом наповнювача

індивідуальний аксесуар


Дійсно, матрац - це річ, яка може мати свої особливості і індивідуальні характеристики. Щоб визначитися з вибором, необхідно знати, які матраци пропонує нам ринок.

Ці вироби класифікуються не тільки за розміром і товщиною, але і по типу конструкції і наповнювача.

В цілому, правильно вибраний матрац допоможе вирішити масу проблем пов'язаних з поганим сном, болями в області шиї і спини, алергією, хронічною втомою.
Матрац по типу конструкції

Є два види матраців - пружинні та безпружинні.

Матрац з пружинами, говорить про те, що тип самої начинки може бути залежним - це коли всі пружини переплетені між собою і незалежним - кожна пружина розміщена в індивідуальний тканинний стакан.

Більш практичні і зручні матраци саме з незалежними пружинами. Оптимальна кількість яких становить 250 пружин на квадратний метр виробу.
Матрацам без пружин пружність забезпечують інші матеріали - високотехнологічна синтетика, латекс, кокосове волокно. Надувні матраци та матраци для відпочинку на воді також зараховані до цієї групи виробів.

Види наповнювачів для матраців


Сьогодні є безліч всіляких «начинок» для постільних речей і матраци не є винятком.

Латекс - гіпоалергенний матеріал, що володіє пружністю, дуже гігієнічний і відмінно підтримує хребет.

Кокосове волокно має бактерицидну властивість, підходить в якості наповнювача для жорстких матраців, не викликає алергії і теж користується великим успіхом серед споживачів.

Пінополіуретан - матеріал, відмінно пропускає повітря, приймає контури тіла, не викликає алергії і дуже довговічний.

Memory Foam - в'язка еластична піна на основі поліуретану, дуже довговічний і гіпоалергенний матеріал. Осередки даної піни нагадують за формою мікроскопічні пружини, стискаються під вагою тіла.

Memory Latex - довговічний матеріал, що представляє собою соти з піни. Не реагує на перепади температури, що робить його експлуатацію максимально тривалої.

Сізаль - міцний матеріал з натуральних волокон, чудово пропускає повітря і вбирає вологу, дуже довговічний і практичний.

Варто звернути увагу на те, що матраци можуть бути і двосторонні, тобто обидві сторони можна експлуатувати. Як правило, вони розрізняються жорсткістю конструкції, на якій розташоване тіло людини під час сну і відпочинку. Такі матраци продають виробники ортопедичних товарів.


Поделитесь в соцсетях: