День весілля – це особливе і пам'ятне свято. І важливо все підготувати правильно і заздалегідь. Головну частину торжества займає весільний банкет. Тому до нього потрібно поставитися з усією відповідальністю і все добре продумати.

Весільний банкет: як правильно організувати

Традиції банкету і правила його оформлення


В основі весільного бенкету лежить широта і щедрість душі. З давніх часів влаштовували два застілля в будинку нареченого і нареченої. Для того, щоб щастя прийшло відразу в два будинки. Важливою була не тільки їжа, але і саме святкування, і його обстановка, проведення всіх обрядів
І навіть в наші дні, недостатньо просто вибрати місце святкування весілля, прикрасити зал, наприклад, http://warszawa-hotel.com.ua/banquet-hall, і затвердити меню. Перед тим, як приймати подарунки і поздоровлення, потрібно правильно все організувати і розсадити гостей за святковим столом.

Якщо на свято запрошено невелику кількість гостей, то найкращим варіантом буде стіл, встановлений буквою "Т", на чолі якого будуть сидіти наречений, наречена і свідки. А якщо ж на весілля запрошено багато людей, то столи краще встановити у вигляді букви "Ш". Якщо гостей не дуже багато, можна встановити столи традиційно, у формі літери «П».

Потрібно уважно обміркувати варіанти проведення самого весільного торжества. Весілля часто проходить за сценарієм, який включає різні традиції:
  • Зустріч молодят з короваєм в руках;
  • Танець пари;
  • Викуп нареченої;
  • Подарунки молодятам;
  • Об'єднання сімей;
  • Частування гостей весільним тортом;
  • Низький уклін батькам і останній танець.

Даний сценарій не є шаблоном проведення весільного банкету. У наш час молодята можуть закінчити торжество запуском небесного ліхтарика, присвятою один одному пісні і т. д. Тому можна придумати масу своїх варіантів для того, щоб саме ваше свято було самим незабутнім і неповторним.

Вибираємо меню


Для того, щоб свято пройшло ідеально, необхідно знати наступне правила складання весільного меню:
  • Воно повинно включати в себе різноманітні продукти: м'ясо, рибу, морепродукти, холодні закуски, овочеві салати. Але якщо у вашому оточенні є ті, хто не вживає спиртного або якісь певні продукти харчування, то на цей випадок у вас повинна бути альтернатива.
  • Не потрібно вибирати дуже екзотичне меню. Кращою кухнею для святкування весіль є європейська, а ось здивувати гостей можна красивим оформленням і подачею страв.
  • Невід'ємною частиною весільного банкету є алкогольні напої. Вони повинні бути вищої якості. На цьому не варто економити.

Радісне свято – це саме те, що не зможуть забути ваші гості. Тому пам'ятайте: успіх будь-якого весілля полягає в тому, яку ідею і варіант ви виберете для святкування. Якщо ви зробите правильний вибір, тоді можна буде здивувати гостей, наповнити цей день яскравими емоціями, які запам'ятаються на все життя.


Поделитесь в соцсетях: