Україна та Білорусь дійшли згоди щодо співпраці між національними органами юстиції на 2014 рік. Відповідний документ був підписаний 9 квітня у Чернігові головами Міністерств юстиції. Олександра Лавринович звернув увагу на те, що даний документ спрямований на покращення професійних відносин відповідних експертних органів та обмін досвідом між спеціалістами у сфері юстиції. Крім того, він зазначив, що через сусідство обох країн такий договір є необхідним кроком в контексті розвитку двосторонніх відносин.

Підписання подібного договору було ініційовано ще в 2009 році білоруською стороною. Після декількох раундів переговорів був підписаний документ, відповідно до якого відомства юстиції мали обмінюватися професійним досвідом у сфері судових експертиз, а також представляти свої методологічні та теоретичні розробки.

Варто також звернути увагу на те, що обидві сторони домовились про проведення міжнародних консультацій, семінарів та конференцій щодо правових питань. Крім того, договір передбачає обмін досвідом у сфері інформаційних технологій та у сфері роботи нотаріату.


Поделитесь в соцсетях: