Мінінфраструктури внесло пропозицію по введенню класифікації для автобусів загального користування. Така класифікація буде відбуватися за різноманітними критеріями: конструкцією, комфортністю, сферою використання та режимом руху.

Так, наприклад, в Міністерстві пропонують поділяти автобуси відповідно до максимальної маси на дві основні категорії: М2 – до 5 т., і М3 – більше 5 т. Також за місткістю до 22 осіб автобуси пропонується розділити на два класи: А (для перевезень осіб на сидячих та стоячих місцях) та В (тільки із сидячими місцями). Ті автобуси, розмір яких дозволяє перевозити більше 22 пасажирів пропонується поділити на 3 класи: І (автобус, де пасажири можуть вільно пересуватися), ІІ (автобус із сидячими місцями і тільки двома стоячими) та ІІІ (тільки із сидячими місяцями).

Відповідно до особливостей конструкції Мінінфарструктури пропонує поділяти автобуси по довжині маршруту. Так, наприклад, автобус категорії M3 класу А і класу І, а також категорії М2 класу А дозволяється використовувати на маршрутах внутрішньо-міського та приміського сполучення. Автобуси, які віднесені до категорії М2 класу В буде можливим використовувати на всіх типах маршрутів до 150 км, а от транспортні засобі загального користування категорії М3 класу В і класу II можна буде експуатувати на всіх типах маршрутів, незалежно від їх довжини.

Також в Міністерстві запропонували визначати комфортність маршруту за допомогою спеціального оцінювання, в якому 4 зірки – вищий клас, а 1 зірка – нижчий. Для класифікації автобусів буде введений спеціальний сертифікат, отримання якого буде мати довільний характер.


Поделитесь в соцсетях: