Депутати опозиційних фракцій не дають можливості розпочати засідання парламенту. Всю ніч в будівлі Верховної Ради знаходились депутати фракції «УДАР». На даний момент в будівлі знаходиться біля 60 парламентарів, серед них є не тільки опозиціонери, але й представники КПУ та Партії Регіонів.

Основною вимогою опозиції є увімкнення системи «Рада-3», яка передбачає особисте голосування сенсорними кнопками. Представники більшості, основу якої складають депутати фракції Партії Регіонів та депутати-мажоритарники, заявили про те, що цю проблему необхідно вирішувати на законодавчому рівні, але для цього парламент має почати працювати.

Спікер Верховної Ради заявив про те, що парламент не зможе працювати аж до четверга. На даний момент опозиція не збирається йти на компроміс аж до тих пір, поки її вимоги не будуть виконані. Але між сторонами відбулася дискусія щодо того, що сьогодні депутати можуть працювати в комітетах. Варто також звернути увагу на те, що відповідно до українського законодавства при умові відсутності можливості роботи парламенту, президент має право його розпустити.



Поделитесь в соцсетях: