Плантації часнику доводилося бачити далеко не кожному. Взагалі, культура досить специфічна, але вже більше семи років існує програма по вирощуванню, реалізації та зберігання даного продукту. Займається бізнесом компанія, відома в Україні, з характерною назвою "Інститут часниківництва".

По-перше, виробник часнику в Україні співпрацює з партнерами, розробляючи спеціальні посівні програми і плани з вирощування, зберігання, реалізації товару.

По-друге, наявність спеціальної техніки для посіву дозволяє скоротити терміни і витрати вже на початковому етапі виробництва.

Про часник, як спосіб аграрного бізнесу

Вирощування часнику


Цей процес досить трудомісткий, враховуючи способи розмноження:
  • з повітряної цибулини;
  • однозубки;
  • дозрілими зубками (найбільш поширений).

Інститут часниківництва представляє селекційний матеріал в повному асортименті, плюс адаптаційні програми посіву, догляду, знезараження для різного виду грунтів.

Для кого існують подібні масштаби?


Сьогодні споживач часнику перевершує кількісні показники. Постачальники не завжди конкурентоспроможні. Імпортний продукт, на жаль, не має належних характеристик, необхідних смакових якостей, для маринування, наприклад. Отримати прибуток, перепродуючи сезонний продукт одного виду складніше, ніж зробити і реалізувати товар оптовими поставками. Для цього й існує Інститут часниківництва.

Спеціалізована посадкова техніка


Видовий поділ орієнтований на масштаби запланованих робіт. Моделі саджалок розроблені з метою експлуатації на різних видах грунтів. Традиційний поділ:
  • пневмосаджалки (великогабаритні агрегати для великих площ, з двосторонньою системою посадки);
  • механічні навісні саджалки, адаптовані під трактори потужністю від 20 к.с.
  • Остання модель є універсальною, підходить для посадок будь-якого насіння, в тому числі насіння повітряної цибулини. Навісна конструкція оснащена регульованими сошниками для створення оптимальної схеми посіву. Шаховий порядок розташування сошників, регулювання глибини посадки, велика швидкість роблять модель універсальної.

Інститут співпрацює з керівниками агропромисловості, технологами в області виробництва, вирощування, розмноження культури. Компанія залучає нових клієнтів для того, щоб поставляти посівний часник оптом.

Спираючись на багаторічний досвід, маючи фінансовий, технологічний механізми управління і контролю, Інститут часниківництва гарантує висококваліфіковану допомогу і співпрацю.


Поделитесь в соцсетях: