Всесвітньо відомому шотландському фантастові Іену Бенксу жити лишилось всього декілька місяців. Про це повідомив сам письменник на своєму офіційному сайті, відзначивши, що лікарі знайшли у нього рак крові на останній стадії.

Перші ознаки проблем із власним здоров’ям Бенкс, за його словами, помітив у січні цього року. Спочатку йому діагностували жовтуху, однак пізніше ескулапи повідомили шотландцю, що той страждає на рак.

«Спочатку він вразив мій жовчний міхур, після чого печінку й, можливо, підшлункову залозу», – повідомив фантаст. До того ж, як пояснив чоловік, злоякісна пухлина знаходиться занадто близько до основних кровоносних судин. Саме тому, на думку онкологів, операція навряд чи допоможе.

Однак навіть в такій безвихідній ситуації Бенкс не втратив власне почуття гумору. Дізнавшись про страшний діагноз, він запитав у своєї дружини Адель, чи згодна вона стати його вдовою. «Вибачте, але чорний гумор допомагає нам», – пояснив фантаст.

Цей надзвичайно важкий період свого життя Іен Бенкс назвав «медовим місяцем». Останні дні свого життя він планує провести, відвідуючи пам’ятки та спілкуючись із близькими. До того ж, як стало відомо із ЗМІ, письменник попросив видати раніше свій роман «Каменоломня», щоб побачити книгу ще за життя.



Поделитесь в соцсетях: